Novosti online

Воде више него у мају 2014 године

Директор предузећа Србијаводе Горан Пузовић изјавио је данас у Чачку да је на том подручју током недеље и протекли ноћи пало 70-80 литара кише по метру квадратном, што је више у односу на мај 2014.

„Сада се предузимају све мере да се заштити становништво и имовина. Оно што представља проблем је питање да ли ће се овај талас вратити у овај део Србије, тако да ћемо у складу са тим доносити и друге мере”, рекао је Пузовић у изјави Танјугу.

Он је додао да је током ноћи било интервенција у Ужицу и да је овај град тренутно безбедан.

„Ариље, Пожега, Лучани и Чачак то су најкритичнија места јер 15-16 сати киша није стала. Надам се да ће воде почети да се повлаче у своје корито, очекујем да ће и река Чемерница полако почети да опада и престати преливање преко насипа како би воду могли да извлачимо са брањених подручја”, нагласио је Пузовић.(Танјуг)

Због поплава не раде школе у Горњем Милановцу

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – Због изливања река и продора подземних вода десетак школа у рудничко-таковском крају данас не ради, јер ђаци нису могли да дођу на часове.

Како је за агенцију Бета речено у Општинској управи, вода је продрла у градску Брусничку школу где је поплављена ђачка кухиња и учионице, због чега се не одржавају часови а вода се избацује уз помоћ пумпи.

У издвојеном одељењу Прве основне школе у Брђанима, од 91 ученика јутрос је стигло само 15, а наставници су из Горњег Милановца кренули преко Горње Трепче.

У гружанском крају не ради школа у Горњој Црнући а у рудничком у Угриновцима.

У таковском крају, часови се не одржавају у Горњим Бањанима, Полому и Савинцу, а у прањанском у Срезојевцима. (Бета)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh