• Gradovi

  Vučević obišao Kać

  NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je zajedno sa direktorom JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejanom Mandicem obišao Kać, gde su u toku radovi na sanaciji kolovoza u delu Ulice Slavka Rodića u dužini od oko 300 metara.

  Oni su obišli i Petrovdansko naselje, deo Kaća gde ne postoji kanalizacija, a za koji je, Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2016. godinu, predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije.

  Vučević je tom prilikom rekao da je gradska administracija u Kaću u 2016. godini stavila akcenat na izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Petrovdanskom naselju.

  „To je najnoviji deo Kaća koji je od 1997. godine, kada je formiran, uvek bio na marginama. Naselje nije infrastrukturno opremljeno, a 15 godina ne nalazi se u planskim dokumentima Grada. Želeo sam da izvestim žitelje Petrovdanskog naselja da je u toku javna nabavka za izradu projektne dokumentacije, očekujemo otvaranje ponuda 11. aprila, a nakon toga uveren sam da Grad ima mogućnosti i znanja da u 2016. godini izgradi kanalizacionu mrežu u ovom naselju“, rekao je Vučević.

  On se zahvalio stanovnicima tog naselja na njihovom razumevanju i podršci, jer su, kako je istakao, svi dali saglasnost da može da se uđemo u projektovanje kanalizacione mreže.

  „Kao i u svim prigradskim naseljima, i u ovom je legalizacija jedna od najaktuelnijih tema i upoznao sam žitelje Petrovdanskog naselja da je Zakon o ozakonjnju dobra šansa da konačno bude sređena katastarska situacija, ali i popisana sva imovina za potrebe Poreske uprave. Od naplate poreza gradimo kanalizaciju, vrtiće, javnu rasvetu, asfaltiramo ulice i jako je bitno da do kraja ove godine završimo proces legalizacije“, kazao je Vučević.

  Direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejan Mandić je rekao da su u protekle tri godine u Kaću, na osnovu zahteva Mesne zajednice, redovno izvođeni radovi na sanaciji udarnih rupa. Pored toga, izvršena je rekonstrukcija pešačkih staza u Ulici kralja Petra I, a uređen je i parking u centru naselja i izvršeni radovi na asfaltiranju puta do manastira u Kaću, a na toj lokaciji je izgrađeno i javno osvetljenje.

  „Postojeći asfaltni kolovoz, koji je u izuzetno lošem stanju, u ulici Slavka Rodića biće presvučen novim slojem asfalta debljine četiri centimetra i izvršiće se nivelacija šahtova“, rekao je Mandić dodajucći da bi radovi koji su počeli danas trebalo da budu gotovi tokom naredne nedelje.

  Foto/ Tanjug video

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com