• Gradovi

  Vučić: Čudo industrije u Bariču

  Vučić: Hvala Vam što se radujete našoj i budućnosti naše dece

  BARIČ – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da kompanija Mei Ta, za čiju izgradnju je danas položen kamet temeljac u Bariču, znači budućnost za 1.400 porodica, koje će od tog posla moći pristojno da žive, ali je i velika stvar za Srbiju, jer će se kod nas proizvoditi kompresori kojima ova kineska kompanija snabdeva trećinu sveta.

  Vučić je, obraćajući se prisutnima u Bariču, rekao da je ovo veliki dan ne samo za Barič i Obrenovac, već za celu Srbiju.

  „Inače, 2005. godine je poslednja ovakva investicija došla u Beograd, a reč je o firmi Ball Packaging u Zemunu. Ali, i ta fabrika je 10 do 20 puta manje vrednosti i obima od ove“, rekao je Vučić i dodao da Mei Ta namerava da zaposli 1.400 radnika.

  „Uveren sam da će svih 1.400 porodica od toga moći lepo da žive“, rekao je on dodao da Mei Ta snabdeva trećinu sveta kompresorima za autoindustriju, a izvođači u Srbiji počinju da rade od utorka.

  „Videćete to čudo industrije, a ono će se proizvoditi ovde u livnici. Dakle, delovi za najbolje svetske automobile će se proizvoditi u našoj Srbiji“, rekao je Vučić i dodao da vlada pomaže i tako što u ovaj projekat ulaže 22,7 miliona evra.

  Premijer je priznao da su pregovori bili veoma teški, kako je rekao, „bili su teški kao crna zemlja“, ali je ta kompanija ipak došla u Barič.

  Vučić je rekao i da će ta kompanija primiti na stručnu praksu mlade iz Bariča, koji će nakon školovanja moći da računaju da će u ovoj fabrici moći da se zaposle.

  „Pitao sam te mlade da li su zadovoljni i jesu. I roditelji su im zadovoljni, jer i oni imaju sigurnost i veru za opstanak svoje dece u budućnosti“, rekao je Vučić ističući da smo se svi, koliko juče bavili temama iz prošlosti, a danas se bavimo temama budućnosti.

  Prema njegovim rečima, u ovoj fabrici će biti posla za sve koji žele da rade i koji ispune njihove standarde, i to ne samo iz Obrenovca, već i iz Uba, Surčina…

  On je još dodao da će za godinu dana u blizini, na 200-300 metara odatle, proći autoput u sklopu Koridora 11 i da će u predstojećem periodu biti završena obilaznica.

  „Siguran sam da će ova kompanija zato da proširi kapacitete, a onda će nam ostati mesta u ovoj industrijskoj zoni da dovodimo i druge investicije. Borićemo se da dođu ovde i da ostanu mnogo godina“. rekao je on.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com