Gradovi

Vučić i Odbor PS NATO: I Srbija čuva stabilnost regiona

BEOGRAD – Srbija je vojno neutralna i tu svoju poziciju vojne neutralnosti Srbija neće menjati, rekao je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom Odbora Parlamentarne skupštine NATO za civilnu dimenziju bezbednosti, a članovi Odbora su pohvalili napore Srbije ulaže za očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je istovremeno zahvalio na ulozi KFOR-a kao garanta bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz vlade.

Premijer Vučić je delegaciju Odbora, koju predvodi potpredsednik Parlamentarne skupštine lord Džopling, upoznao sa aktuelnom situacijom i prioritetima Srbije u oblasti unutrašnje, spoljne i bezbednosne politike.

On je istakao da Srbija ostaje posvećena svom spoljnopolitičkom cilju – punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi.

Srpski premijer je takođe rekao da učešće delegacije Narodne skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine Alijanse, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju i izrazio zadovoljstvo jačanjem saradnje.

Članovi Odbora PS NATO za civilnu dimenziju bezbednosti pohvalili su i podržali napore koje Srbija ulaže za očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana.

Takođe su izrazili podršku evrointegracijama Srbije.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC, DACIC, DJORDJEVIC, JOKSIMOVIC

Slide

VUCIC, DACIC, DJORDJEVIC

Slide

VUCIC, DACIC, DJORDJEVIC, JOKSIMOVIC

ALEKSANDAR VUCIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh