Gradovi

Vučić i Šumaher o daljem investiranju u Srbiju

Vučić sa direktorom Kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete Ulrihom Šumaherom.

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom kompanije za proizvodnju najmodernijih sistema rasvete „Cumtobel“ Ulrihom Šumaherom, sa kojim je razgovarao o nastavku uspešno započete saradnje i potencijalima za dalje investiranje u Srbiju.

Posle prvog sastanka sa Šumaherom u novembru prošle godine, ova kompanija je donirala najmoderniju uličnu rasvetu za po dve ulice u Beogradu i Nišu i odlučila da svoj projektni centar za centralnu i istočnu Evropu premesti iz Poljske u Srbiju.

Premijer Vučić istakao je da je cilj srpske vlade unapređenje ekonomskih odnosa sa Nemačkom i izrazio uverenje da će strukturne reforme doprineti dolasku novih nemačkih investicija.

„Veliki broj novih potencijalnih investitora iz Nemačke pokazao je zainteresovanost za ulaganje u našoj zemlji. Mi činimo sve kako bi stvorili povoljan investicioni ambijent za privlačenje stranih investicija. Srbija je zahvaljujući našim ekonomskim reformama, ali i kompanijama kao Simens, Tenis, Cumtobel i mnogim drugim, na dobrom putu ka ekonomskom oporavku“, zaključio je premijer Vučić.

Šumaher je rekao da je njegova kompanija odlučila da projektno-istraživački biro prebaci u Beogradu zbog, kako je rekao, povoljnog geografskog položaja, pogodnog poreskog sistema, kao i visokoobrazovanog i stručnog kadra, sposobnog da postane deo velikih kompanija.

Biro će, kazao je, u prvoj fazi servisirati kompanije na prostoru Centralne i Istočne Evrope, a u planu imamo i širenje servisa na celu Evropu“, istakao je Šumaher.

Konkurs za posao u ovoj kompaniji otvoren je od 1. februara i 15 mladih ljudi iz Srbije, koji su završili Elektrotehnički ili Arhitektonski fakultet, imaće priliku da postanu deo tima „Cumtobel grupe“. U drugoj fazi razvoja kompanija planira da u Srbiji zaposli još 50 diplomaca.

foto Tanjug S. Radovanović

Preview

ULRIH SUMAHER

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I ULRIH SUMAHER

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I ULRIH SUMAHER

Slide

ULRIH SUMAHER

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I ULRIH SUMAHER

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I ULRIH SUMAHER

Slide

ULRIH SUMAHER

ULRIH SUMAHER

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh