Novosti online

Вучић, Михајловић и Љајић накомуникативнији у 2015.

Премијер Александар Вучић, министри Зорана Михајловић и Расим Љајић били су најкомуникативнији државни и политички функционери током прошле године, према истраживању „Новинар – Ваш пријатељ” ПР агенције „Прагма”.

Истраживање, које је 15. годину за редом, током децембра 2015. и јануара ове године спровела „Прагма”, међу најкомуникативније функционере сврстало је и Повереника Родољуба Шабића, омбудсмана Саша Јанковић и Повереницу за родну равноправност Бранкицу Јанковић. Следи, према истраживању, министар спољних послова Ивица Дачић.

Према мишљењу новинара, међу јавним личностима које су током прошле године на квалитетан начин промениле свој имиџ у односу на претходни период, издвојила се потпредсецница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. У истраживању је занимљиво да је новинарски жири и овог пута, као и свих претходних година, у сам врх политичких и државних функционара који имају најбоље односе с медијима сврстао и потпредседника Владе и министра трговине, туризме и телекомуникација Расима Љајића.

Када је реч о државним и политичким институцијама, најбоље односе с медијима имали су Министарство инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства, ПКС и Заштитник грађана, међу странкама издвојила је Српска народна партија, а од јавних предузећа Железнице Србије. Министарска конференција ОЕБС-а, одржана у Београду, је организовани догађај који је, према мишљењу новинара, обележио прошлу годину у Србији.

У категорији профитних привредних организација најбоље с медијима су најбоље комуницирали Ер Србија, Банка Интеза и Горење. Међу непрофитним организацијама новинари су издвојили Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила, Завод за проучавање културног развитка, ТОС, Кошаркашки савез Србије, Канцеларија града Беча у Београду и Београдски центар за људска права.

У категорији представника привредних и непривредних организација, у комуникацији са медијима, највише су се истакли председник КК „Црвена звезда” Небојша Човић и в.д. управник Народног позоришта Дејан Савић, а међу функционерима Града Београда градски менаџер Горан Весић.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh