Novosti online

Вучић: Не мешамо се у унутрашње ствари Црне Горе

Од нашег сталног дописника

Подгорица – Црна Гора и Србија одабрале су своје путеве. Србија се неће прикључивати ниједном војном савезу, а Црна Гора је добила позив за НАТО и жели да уђе у алијансу. То је избор Црне Горе и Србија се никада неће мешати у њена унутрашња питања, изјавио је председник Владе Србије Александар Вучић. Он је у изјави за „Побједу” додао да улазак Црне Горе у НАТО не може ни у ком случају лоше утицати на односе две државе, нити на односе у региону.

„Наглашавам да Србија и Црна Гора нису потписале исте споразуме када је алијанса у питању. Србија се, за разлику од Црне Горе, не прикључује ниједном војном савезу, али се не мешамо у унутрашње ствари Црне Горе”, поручио је Вучић. „Србија има добре билатералне односе са Црном Гором, које желимо да унапређујемо.”

„Односи између наше две државе су добри, верујем да могу да буду и бољи”, оценио је премијер. „Србија остаје војно неутрална и наставља сарадњу са Русијом, а Европска унија остаје као циљ.”

А ситуацију у региону овако је оценио:

„Када је регион у питању, морам указати на проблем нарастајућих национализама на Балкану, који се прећуткују. Чињеница је да се то може осетити свуда у региону и само политички слеп човек може се правити да то не види. Све земље региона теже чланству у ЕУ и предузимају тешке кораке како би јој се приближили, али је у исто време ЕУ изгубила магичну моћ коју је имала.

Како је рекао српски премијер, Србији регион треба да буде центар интересовања.

„Не треба да бежимо од региона, ту треба да радимо највише и да зарађујемо највише”, поручио је Вучић. „Али, ми смо рационални људи и знамо да је то најбоље за нашу земљу и за регион.”

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh