Novosti online

Вучић: Ни говора о помирењу с Мишковићем

Премијер Србије Александар Вучић одбацио је данас као неумесне спекулације о наводном помирењу са Мирославом Мишковићем, а, коментаришући то што политичари на функцијама знатно поправе своје материјално стање, поручио да он лично, по одласку са функције, неће „бити ни динар тежи”, него што је сада.

Он је истакао да није ни у каквим „комбинацијама”, посебно одбацујући приче о наводом помирењу са Мирославом Мишковићем.

„Треба да се стиде они који тако говоре, вероватно полазе од себе”, приметио је Вучић подвукавши да је поносан колико се борио за Србију.

На питање како коментарише то што политичари који оду са функције бивају неколико милиона тежи, одговрио је:

„Хвала што ми предвиђате крај, али нећу бити тежи ни за динар, ни милионима, ни било чиме. Увек ћу да одговорим на свако питање, а ви милионе тражите на другој страни”.

Неупоредиво сам релаксиранији од када је одлучено да идемо на изборе, иако брига бригу сустиже

„Неупоредиво сам релаксиранији од када је одлучено да идемо на изборе, иако брига бригу сустиже. Радио сам марљиво, нема сумње да сам правио и грешке, али нисам се обогатио и никада нећу напуштати земљу”, поручио је Вучић, одговарајући на питања новинара после обиласка Регионалног центра за сокове Кока коле у Београду.

Вучић је рекао да ће одлука о изборима бити донета почетком марта, а да онда председник, председница Народне скупштине, и председник покрајинске скупштине треба да донесу одлуку о изборима.

„Претпостављам да ће сви избори бити одржани истог дана, и не мислим да је нереално да буду у априлу”, рекао је премијер.

Он је истакао да своју земљу воли највише на свету, да намерава да јој служи и даље, а о томе ће одлучити грађани. (Танјуг)

Наравно да Толимир није страдао од крстареће ракете

Извештај из Хашког трибунала да је генерал Здравко Толимир умро природном смрћу није одговор који смо тражили у допису који сам послао, рекао је данас премијер Алекснадаер Вучић.

Он је приметио да то није одговор на питање зашто је Толимир умро и зашто није пуштен на захтев Београда од пре четири месеца, којим је тражено да се пусти из притвора како би се лечио, а затим прокоментарисао:

„Наравно да је умро природном смрћу, нисмо ни мислили да је од крстареће ракете”, рекао је Вучић, додајући да су питања након тога, посебно у домаћој јавности, више знак да је овде људим важније да руше власт, него да се побрину за живот Толимира.

„Србија зна своје и домаће и међународне обавезе, али изгледа да Србија мора неке друге у свету да подсећа на њихове обавезе, а то је да штите живот и људе”, закључио је премијер.

Он је оценио такође да није случајно да је захтев за изручење Војислава Шешеља Хагу упућен у јеку изборне кампање.

Србија зна своје и домаће и међународне обавезе, али изгледа да Србија мора неке друге у свету да подсећа на њихове обавезе, а то је да штите живот и људе

Премијер је у изјави новинарима указао да на његово писмо са молбом да Здравко Толимир буде пуштен на привремену слободу, уз све гаранције државе, упућеном пре четири месеца, нико није одговорио, и да начин на који се Хаг понаша према Србији представља проблем како за државу, тако и за њега лично.

„Како да објасним људима у Сбрији како је могуће да један човек страда, а да нам Хаг ништа не објасни”, упитао је он.

Вучић је нагласио да су они који су желели да направе проблем Србији успели у томе.

„Није ми лако да доносим било какву одлуку, јер ће она ићи од једног до другог, и сви одговорни ће је пребацити до мог стола”, нагласио је Вучић, додајући да њега, нажалост, нису слушали и да сада Толимир није међу живима. (Танјуг)

Помоћ за послове, а не социјала за снаје и шурњаје

Било би добро кад бисмо људима могли да објаснимо да не смеју да питају „кад ћу добити посао”, већ кад ће држава да створи боље услове за стартап компаније, када ће се дозволе добијати брже да можемо да радимо, објаснио је данас премијер Алекснадр Вучић новинарима након отварања регионалног центра Цоца цоле у Београду.

Упитан шта треба учинити да се подстиче предузетнички дух, он је рекао и да морамо уредније да плаћамо порез, који је, како је приметио, значајно мањи него у земљама окружења, али, додао је, морамо геренално да будемо позитивнији и да гледамо у будућност.

„То значи да не радимо за наредна три месеца, већ за наредних 30 година, да потомцима остављамо компаније”, рекао је Вучић.

Подсетио је да је ове године влада за мале и средње компаније одвојила милијарду и по динара, да ће давати повољне кредите, да ће бити подстицаја и у пољопривреди, али да се морамо научити да то сто држава даје заиста треба да иде за производњу, за нови комбајн, за наводњавање, а не да се третира као „социјална помоћ за снаје и шурњаје”.

„То су ствари које ћемо да мењамо, а да ли ћемо да успемо, видећемо”, поручио је. (Танјуг)

Лет за Њујорк нема нико од Словеније до Грчке

Премијер Србије Александар Вучић истакао је данас да је авионска линија за Њујорк, која креће од јуна, компаративна предност Србије, која ће допринети, поред осталог, и новом доласку америчких инвеститора.

Он је поновио спремност да уручи карте првим путницима на тој линији, али је нагласио да их неће давати за џабе.

„Од јуна летимо за Њујорк. То није профитабилна линија и неће бити наредне три године. То радимо због имиџа, како би били центар целе југоисточне Европе”, објаснио је Вучић.

Он је подсетио да прекоокеанску линију немају ни Бугарска ни Грчка, а нити једна земља бивше Југославије.

Говорећи о аеродрому Никола Тесла Вучић је указао на одлично пословање компаније, нагласивши да је ова ваздушна лука прошла ТСА контролу без иједне примебде, што значи да ради по врхунским стандардима. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh