Novosti online

Вучић послао протестну ноту Хашком трибуналу

Председник Владе Србије Александар Вучић послао је данас протестно писмо председнику Механизма Међународног кривичног трибунала у Хагу Теодору Мерону, у коме је изразио протест поводом последњих дешавања у том трибуналу.

„Председник Владе Србије је, као што је раније изјавио, данас послао протестну ноту, у којој је изразио протест због последњих дешавања везаних за поступке Хашког трибунала, али и за смрт окривљеног, односно осуђеног нашег грађанина Здравка Толимира”, рекао је за Танјуг министар правде Никола Селаковић.

Детаљи тих писама неће се износити у јавност, иако је кључне делове тога председник Владе Србије већ и изнео приликом јучерашњег обраћања, рекао је Селаковић. (Танјуг)

—————————————————-

Вучић: Србија ће бити успешна кад мала и средња предузећа буду стварала 50 одсто БДП

Српски премијер Александар Вучич оценио је данас да ће Србија бити успешна земља и имати сигурну будућност кад мала и средња предузећа буду стварала 50 одсто бруто домаћег производа (БДП).

Он је у Привредној комори Србије на додели признања најуспешњим носиоцима сертификата „Excellent SME” истакао да је обезбеђивање услова за успешан рад предузећа најважнија тема у Србији.

Премијер је казао да је 2016. година година предузетништва у којој ће из буџета бити издвојено више новца за оне који су на почетку свог бизниса и да ће бити субвенционисани кредити за обртна средства малих и средњих предузећа.

Подсетио је да у Србији има око 770.000 малих и средњих предузећа, која стварају 30 одсто БДП-а, и да би волео да у будућности тај сектор буде још већи, како развој земље не би зависио од великих компанија.

Сертификат „Excellent SME” потврђује да је компанија одговоран и поуздан партнер који на време испуњава своје обавезе.

Тај сертификат је добило 617 малих и средњих предузећа у Србији која су остварила укупан годишњи промет већи од 800 милиона евра, располажу капиталом од 140 милиона евра, остварују скоро 60 милиона евра профита и запошљавају 13.000 радника.

Председник ПКС Марко Чадеж је казао да су предузећа која су добила сертификат „Excellent SME” „прва лига малог и средњег предузетништва”. (Бета)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh