Gradovi

Vučić: S Džonsonom očekujem dobre razgovore, on je prijatelj

Premijer Aleksandar Vučih izjavio je danas da sa šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom očekuje dobre razgovore, podsetivši da je on osvedočeni prijatelj.

TEMIŠVAR – Premijer Aleksandar Vučih izjavio je danas da sa šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom očekuje dobre razgovore, podsetivši da je on osvedočeni prijatelj.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Temišvaru, a neposredno pred dolazak ministra spoljnih poslova Velike Britanije, podsetio da je on iskreni prijatelj koji je došao u Srbiju za vreme bombardovanja, što znači da poštuje i voli srpski narod.

Vučić je naveo i da Džonsona poznaje duže vreme, te da je on svakako posebna ličnost.

„On je bio, što je za Srbe u Temišvaru značajno, na našoj strani i 1999. godine, što ne znači da će on sada da promeni ono što se u međuvremenu dešavalo ili da je to realno, kao što vidim da mnogi Srbi sada maštaju da je moguće da se sa Trampovom pobedom dogodi“, rekao je Vucicć.

Džonson ima i drugačiju agendu i drugačiji su odnosi danas na Zapadnom Balkanu, primetio je Vučić dodajući da Evropi i svetu predstoje teški i turbulentni odnosi.

To se moglo videti, naveo je, i iz načina na koji je kancelarka Nemačke čestitala pobedu Trampu, ili iz odnosa Francuske…

„U svakom slučaju sve se prilično komplikuje, a naš posao i naš najvažniji zadatak je da sačuvamo mir, stabilnost i da svake godine uprkos teškim političkim okolnostima povećavamo naš ekonomski rast, da bismo mogli našem narodu na svakom mestu gde on živi da pomognemo mnogo više nego ranije“, rekao je Vucicć.

A s Džonsonom, dodao je, očekuje dobre razgovore.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh