• Gradovi

  Vučić s patrijarhom o pritiscima na Srbiju, stopi nataliteta, Hramu Sv. Save

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja „upoznao sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu“, saopštila je Služba predsednika Republike.

  Predsednik Srbije i Patrijarh saglasili su se da je „vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja“.

  U saopštenju piše i da su „izrazili zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji“, a da je Vučić obavestio Irineja o „podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi“.

  Vučić i Irinej su razgovarali i o Hramu Svetog Save u Beogradu i „saglasili se da se radovi na izgradnji završe do 2019. godine, kako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu“, piše u saopštenju.

  Razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i o „neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com