Gradovi

Vučić sa Ramiresom: Mudra spoljna politika Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primiće ambasadora Meksika Hosea Evaristu Ramona Šilotija Ramiresa u oproštajnu posetu.

BEOGRAD – Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija pridaje veliki značaj unaprednjenju odnosa sa Meksikom, a ambasador te zemlje Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da premijer Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu politiku i da je tokom njegovog mandata Srbija mnogo napredovala.

Premijer Vučić je tokom oproštajne posete zahvalio ambasadoru Ramiresu na posvećenosti unapređenju odnosa Srbije i Meksika, kojima Srbija pridaje veliki značaj, s obzirom na političku i ekonomsku ulogu Meksika, ne samo u Latinskoj Americi, nego i u svetu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je rekao da se tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja posebno odražava i kroz principijelnu podršku Meksika teritorijalnom integritetu Srbije i istakao da posebno cenimo glasanje Meksika protiv članstva tzv. Kosova u Unesku.

Premijer Vučić je izrazio nadu da će dobri politički odnosi dobiti potvrdu i kroz produktivniju ekonomsku saradnju, s obzirom na brojne mogućnosti u različitim oblastima, poput farmaceutske industrije, telekomunikacija i građevinarstva.

Ambasador Ramires je rekao da je Srbija, tokom njegovog diplomatskog mandata, mnogo napredovala i da je važno da srpska Vlada nastavi sa ekonomskim i drugim reformama koje sprovodi. Posebno je istakao da premijer Vučić i Vlada Srbije vode veoma mudru spoljnu politiku, navodi se u saopštenju.

Meksički ambasador je zahvalio na interesu i podršci Vlade Srbije da se bilateralni odnosi unaprede. Ambasador Ramires je iskazao i zadovoljstvo što je, tokom rada u Srbiji, otkrio da ovde postoji velika naklonost prema Meksiku i meksičkoj istoriji i kulturi.

Dvojica sagovornika su izrazila nadu da će predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto uskoro da poseti Srbiju, s obzirom na to da se ove godine navršava 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemala.

Preview

VUCIC I RAMIRES

Slide

HOSE RAMIRES

Slide

VUCIC I RAMIRES

Slide

VUCIC I RAMIRES

Slide

VUCIC I RAMIRES

VUCIC I RAMIRES

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh