Gradovi

Vučić: Srbija otvorena za slovenačke investicije

Aleksandar Vučić sa ministrom privrednog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravkom Počivalšekom.

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravkom Počivalšekom i tom prilikom rekao da je Srbija otvorena za slovenačke investicije u povećanju turističkih kapaciteta, posebno u oblasti turizma.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer Vučić je rekao da su politički odnosi Srbije i Slovenije primer dobre i prijateljske saradnje i da Srbija pridaje prvorazredni značaj razvoju ekonomskih odnosa sa Slovenijom, kao jednom od najznačajnijih trgovinskih partnera i investitora.

Premijer je izrazio očekivanje da bi trgovinska razmena uskoro mogla da se uveća na milijardu evra, čemu bi mogla da doprinese i intenzivnija saradnja u turizmu. Vučić je, kako se navodi, rekao da je Srbija otvorena za slovenačke investicije u povećanju turističkih kapaciteta, posebno u oblasti banjskog turizma.

Ministar Počivalšek je, takođe, istakao da postoji mnogo neiskorišćenih mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Slovenije i da je njegova zemlja spremna da nam prenese iskustva iz oblasti turizma, jer u toj oblasti ostvaruje prihod od dve milijarde evra, odnosno oko 13 odsto bruto domaćeg proizvoda. Slovenački ministar istakao je da su srpske kompanije kao investitori u Sloveniji ostavile dobar utisak i da su dobrodošle da pojačaju svoj investicioni potencijal.

Počivalšek je preneo premijeru Vučiću zahvalnost predsednika Vlade Slovenije Mire Cerara za saradnju u rešavanju migrantske krize.

Predsednik Vlade Srbije izrazio je spremnost za nastavak saradnje u rešavanju tog zajedničkog evropskog problema.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh