Gradovi

Vučić: U Londonu o reformama Srbije, bezbednosti, Libiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na Investicionom samitu EBRD-a u Londonu, kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodil, razvoj preduztničkog duha, ali i pitanja bezbebdnosti i događanja u Libiji.

LONDON – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na Investicionom samitu EBRD-a u Londonu, kaže da će glavne teme biti reforme koje Srbija sprovodil, razvoj preduztničkog duha, ali i pitanja bezbebdnosti i događanja u Libiji.

“Suština je kako da Srbija nastavi reforme, da ubrzamo reorme, kako da preduzetnički duh razvijamo, kako da privatni sektor razvijamo što je moguće više. Oni znaju da smo mi uradili mnogo stvari, ali mnogo odgovornog posla je još pred nama”, rekao je premijer.

Ono što je, kako kaže, dobra vest je i prisustvo UNKTAD-a, odnosno Konferencije UN za trgovinu i razvoj, koja u poslednjih 15 godina najbolje procenjuje šanse Srbije.

“Mislim da smo mnogo toga zajednički radili i sa EBRD, a ono na čemu insistiramo je razvoj preduzetničkog duha”, kazao je premijer i najavio niz bilateralnih susreta, uključcujući i susrete sa liderima država regiona.

Razgovaraće, rekao je, i na temu bezbednosti, o Libiji, sa Hojtom Jiem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Viktorije Nuland, koji je zadužen za ovaj deo regiona i Evropu, kao i sa ljudima iz Brisela.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh