Gradovi

Vučić u Operativnom centru VS, stabilnost je sveta reč

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetili su danas Operativni centar Ministarstva odbrane, gde su zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije doručkovali i čestitali im Uskrs.

BEOGRAD – Stabilnost Srbije je sveta reč, jer je uslov našeg ekonomskog, demokratskog, političkog i svakog drugog razvoja, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić po obilasku Operativnog centra Ministarstva odbrane, gde je zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije doručkovao i čestitao im Vaskrs.

Čestitajući Vaskrs građanima Srbije i Republike Srpske, Vučić, sa kojim je u poseti bio i predsednik RS Milorad Dodik, je istakao da čestitke posebno zaslužu pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova za koje, kako je rekao, ne postoji neradni dan i odmor i koji „s toliko ljubavi rade svoj posao, štite i vole svoju zemlju“.

Premijer je objasnio da je danas sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Zoranom Đorđevićem i Nebojšom Stefanovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem i predstavnicima oružanih snaga razgovarao o izdvajanju više novca za njihov razvoj i poboljšanje uslova.

„Mislim da će vojska moći da odogovori svim izazovima, da bude snažan faktor odvraćanja za svakog ko želi da izvrši agresiju na Srbiju. I naša vojska će biti sve snažnija i jača“, rekao je Vučić.

On je dodao da je načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković bio skeptik kada je bilo otvaranje fabrike za složene borbene sisteme u Velikoj Plani, ali da su danas zajedno konstatovali da su sreći što je to uspelo mnogo bolje nego što je bilo planirano.

Govoreći o otvaranju nove fabrike municije u Uzićima, kao i ulasku preduzeća Jugoimport SDPR u Utvu i Teleoptik, premijer je poručio da će namenska industrija Srbije biti stub razvoja i opremanja srpske vojske i da je u tome naša snaga.

„S mnogo manje novca, zahvaljujući našim inženjerima i srpskoj pameti, možemo da se takmičimo i sa onima koji ulažu značajno više novca od nas“, podvukao je Vučić.

On je naglasio da će Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova zajednički delovati u odbrani zemlje od terorizma i terorističkih aktivnosti, i da će umeti da pruži punu bezbednost građanima Srbije.

Vučić, Dodik i Diković su imali i sastanak zatvoren za javnost, a potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima.

Pobednik je bio Vučić, a objasnio je da se u odabiru pobedničkog jajeta rukovodio savetom koji mu je svojevremeno dala baba, rekavši da je najjače jaje ono koje je najsvetlije.

Dodik je primetio da mu je to treći put kako gubi od srpskog premijera.

Preview

VUCIC I DODIK

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

LJUBISA DIKOVIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC DODIK I DJORDJEVIC

Slide

VUCIC DODIK STEFANOVIC I DJORDJEVIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC DODIK STEFANOVIC I DJORDJEVIC

Slide

VUCIC I DODIK

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC DODIK STEFANOVIC I DJORDJEVIC

Slide

VUCIC I DODIK

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC I DIKOVIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VUCIC I DIKOVIC

VUCIC I DODIK

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh