Gradovi

Vučić u ponedeljak na Investicionom samitu EBRD u Londonu

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće u jednodnevnoj poseti Velikoj Britaniji gde će učestvovati na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se u ponedeljak održava u Londonu, piše danjašnji „Blic“.

Na samitu, na kojem učestvuju i lideri zemalja Zapadnog Balkana, razgovaraće se o širenju transportne mreže i regionalnom povezivanju, modernizaciji izvora obnovljive energije i procesu privatizacije.

Na samitu će Srbija biti predstavljena kao primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi.

Vučić će se tokom samita sastati sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Jiem, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem, piše beogradski dnevnik.

Prva regionalna konferencija o Zapadnom Balkanu, u organizaciji EBRD, održana je u februaru 2014. godine, sa idejom da se promoviše Zapadni Balkan kao atraktivna investiciona destinacija.

„EBRD ostaje privržen podršci jačanja regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu, koja je neophodna za održivi razvoj i stabilnost u regionu. Mi smo svesni da postoji jaz između visokog nivoa političke volje i realizacije konkretnih regionalne projekata“, napisao je u pozovnom pismu predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Pokušaćemo da premostimo taj jaz i da se tokom konferencije, pored promovisanja Zapadnog Balkana kao investicione destinacije, fokusiramo na konkretne projekte u oblasti energetike i saobraćaja, kao ključnih za ekonomski napredak regiona, dodao je on.

Kako navodi dalje, ERDB račina na aktivno učešće naših klijenata iz privatnih kompanija u regionu, posebno onih sa izvoznim potencijalima, kao i investitora koji su već uključeni u prekograničnu trgovinu i ulaganja.

„Trebalo bi da predstavite realnu sliku poslovnog ambijenta i povoljnih uslova za potencijalne strane investitore. Konferenciji će prisustvovati kompanije sa sedištem u Londonu, kao i mnogobrojne strani investitori“, zaključuje se u pismu predsednika EBRD.

foto Tanjug, R. Prelić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh