Gradovi

Vučić u Technics: I drugi investitori da prebace posao kod nas

Vučić u Technics: I drugi investitori da prebace posao kod nas

SR Tehniks dobrodošao partner za JAT Tehniku

Vučić je rekao je da bi kompanija SR Tehniks bila dobrodošao partner za preuzimanje JAT tehnike. „Moramo videti ko će dati najbolju ponudu, ponuditi najbolje uslove i najbolji biznis. Mi brinemo o radnicima i budućem poslovanju, i o tome šta će ko biti u stanju da donese od poslova u budućnosti“, rekao je on. Vučić je dodao da vlada mora pre svega da brine o svom nacionalnom prevoziniku i aerodromu. „SRT Tehniks bi bio dobrodošao partner, ali videćemo da li će biti oni ili neko drugi“, rekao je Vučić i dodao da bi bila izvanredna vest ako bismo mogli da nađemo dogovor sa njima i da to bude u skladu sa zakonskom procedurom. Izvršni direktor grupacije SR Tehniks, koja se bavi remontom putničkih aviona, Džeremi Remačo nije želeo da govori o mogućnosti preuzimanja JAT tehnike, dok je premijer Vučić izrazio nadu da bi SR Tehniks mogao da preseli centar za održavanje uskotrupnih aviona u Srbiju.

Lično ću prodati prve karte za Njujork

Vučić je najavio da će lično prodavati prve avionske karte Er Srbije za Njujork, na Sajmu turizma u Beogradu. Vučić je rekao da će i on leteti za Njujork u junu, bez obzira da li dobije izbore na proleće, jer je, kaže, doprineo tim letovima. „Za koji dan je Sajam turzima, prodaćemo prve karte Er Srbije za Njujork, u junu letimo za Njujork. I ja ću da letim svakako, čak i ako izgubim izbore, ima da letim, znam da sam bar malo doprineo tome“, rekao je Vučić. Upitan kako komentariše medijske napise u Hrvatskoj o tome da je Srbija preotela te letove Hvatskoj, Vučić je rekao da Srbija nije nikome ništa preotela, već da se samo ponašala ozbiljno i odgovorno.

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas kompaniju SR Tehniks, koja se bavi remontom putničkih aviona, i poručio da je Srbiji potrebno više kompanija koje će zapošljavati mlade i stručne ljude.

Premijer je istovremeno poručio stranim investitorima da svoj posao prebace u Srbiju, jer će više zarađivati, a dobiti kvalitetne radnike.

„Što više ovakvih kompanija poput SR Tehniks bude u našoj zemlji, to ćemo mi brže menjati šitem obrazovanja i Srbija će postati bogatija zemlja“, rekao je Vučić prilikom posete toj kompaniji.

„SR Tehniks“ je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica, a preseljava se iz Ciriha u Beograd.

Vučić je podsetio da fabrika trenutno zapošljava 120 ljudi, da će do kraja godine imati 220 zaposlenih, a u 2017. godini još 50, da je 80 odsto radnika mladi lhhudi do 40 godina a da su plate duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra.

On je rekao da se nada da će ta kompanija, osim administativnog centra, u Srbiji proširiti i posao, te da bi Srbiji mnogo značilo kad bi mogla da održava uskotrupne avione, jer bi to bio možda i ključni posao u ovom trenutku, koji bi Srbiji doneo prihod možda i veći od onog koji donosi Er Srbija.

„To je za našu zemlju velika stvar“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je dobro što će ta kompanija pokušati u Srbiju da vrati stručne ljude koji su otišli, te da su ambicije u vezi sa tom firmom mnogo veće ood 270 zaposlenih, ali da ni to nije malo, s obzirom na plate koje imaju.

On je zahvalio zaposlenima jer su poakzali da Srbija ima mlade i talentovane ljude, a čelnicima kompanije poručio da će uvek imati podršku vlade, koja će se ponašati ozbiljno i odgovorno.

SR Tehniks“ je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica.

Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona.

Svoju administraciju počela je da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije.

Izvršni direktor grupacije SR Tehniks, koja se bavi remontom putničkih aviona, Džeremi Remačo preneo je da je izvršni odbor razmatrao pre par godina preseljenje pojedinih funkcija i da je dogovoreno da se jedna broj administrativnih usluga preseli u Beograd.

„Naši deoničari su pažljivo posmatrali prethodne faze i bili zadovoljni. Veći deo administrativnih poslova biće preseljen u Beograd. Imamo plan da do sredine 2018.u Beogradu zaposlimo oko 300 ljudi“, objasnio je on.

Remačo je ukazao da se firma nalazi na početku faze zapošljavanja ljudi sa višim stepenom obrazovanja i da je preplavljena sa ponudama stručnih kadrova.

„Beograd i Srbija pružaju sjajne prilike i očekujemo da ćemo imati odlične poslovne rezultate“, dodao je on.

Sedište SR Tećnics-a je na aerodromu u Cirihu, a ta kompanija ima ispostave u Ženevi, Irskoj, Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Australiji i Maleziji, dok su prodajne prostorije na Floridi, Mumbaju, Singapuru, Sidneju i Šangaju, a trening centre u Cirihu i Abu Dabiju.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I DZEREMI REMACA

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZEREMI REMACA I ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ZAPOSLENI

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC, ZELJKO SERTIC I DZEREMI REMACA

ALEKSANDAR VUCIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh