Gradovi

Vuk Stanković: Kriza ne može da promeni izborni rezultat

BEOGRAD – Politička kriza koju stvaraju opozicione stranke ne može da promeni suštinski politički rezultat na izborima, odnosno to da je SNS pobedila i da će biti vladajuća stranka u zemlji, izjavo je danas politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

On je za TV Pink rekao da postoji niz različitih interesa i da je jedan od mogućih razloga izazivanja krize da se stavi znak pitanja nad demokratskom legitimacijom budućeg parlamenta i buduće vlade.

„Taj motiv bi se posle dalje propagandno razrađivao tokom političke borbe ne bi li se ljuljala vlast s vremena na vreme i sejalao zrno sumnje na sve ono što radi“, rekao je Stanković dodajući da je taj scenario „patentiran“ mesecima pre izbora.

On je dodao da očekuje da se u sredu završi do kraja izborni proces i da onaj ko osvoji dovoljan broj glasova bude u parlamentu.

„Mene ovo nije naročito iznenadilo, jer opozicija funkcioniše po principu ajmo svi protiv (Aleksandra) Vučića, bez obzira na naše političke razlike. Ako je Vučić bio u nečemu u pravu kada je reč o proceni političkih događaja i kretanja u zemlji – to je onda stav da su se svi ujedinili protiv njega“, kaže Vuk Stanković.

On je dodao da se kroz „politicku halabuku pokušava zanemariti suštinsko pitanje – a to je ko odgovoran u opoziciji za tako slabe rezultate koje su postigli“.

„Uprkos velikim najavama lidera opozicije svi su ušli u zonu političke neizvesnosti. Radi se o tome da umesto da analizirate svoje stanje, vi produkujete političku krizu i zanimljivo je da svi ti tradicionalisti danas, dan pred Uskrs, organizuju političke proteste i uzburkavaju Beograd“, rekao je Stanković.

On kaže da se radi isključivo o tome da neke stranke ostanu u parlamentu.

„Bili u parlamentu DS S i Dveri, politički rezultat ne može da se promeni i SNS će biti vladajuća stranka“, rekao je Stanković i ocenio da je politička kriza prouzrokovana time što opozicija nije postigla željen rezultat na izborima.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh