Gradovi

Vulin: Haški tribunal da sačeka da se završe naši izbori

BEOGRAD – Haški tribunal nema nijedan razlog da sada traži Vojislava Šešelja i, u svakom slučaju, treba da sačeka da se završe izbori u Srbiji, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Nemaju nijedan jedini razlog da ono što nisu uradili za 12 godina, sada hoće da urade u 12 dana“, rekao je Vulin i istakao da je taj sud bez ikakvog razloga i bez dobrog pravnog utemeljenja čekao 12 godina da donese presudu Vojislavu Šešelju.

„Onda ih molim najlepše da sačekaju još 12 meseci. Oni su gospodina Šešelja ovde pustili da dođe iz zdravstvenih razloga i neka ga ostave da se bavi politikom, da učestvuje na izborima, neka ga ostave da živi svoj život, nemaju niti jedan razlog, ni opravdanje da ovo što rade, rade, ne samo uoči izbora“, rekao je Vulin.

On smatra da, „nažalost“, može da zamisli da Haški tribunal uradi bilo šta, te da vrlo malo vodi računa i o pravu i o pravdi.

„U svakom slučaju, neka čekaju da se završe naši izbori, nemaju nijedan jedini razlog da ono što nisu uradili za 12 godina, sada hoće da urade u 12 dana“, kaže Vulin.

Podvlači da je njegov stav više nego jasan – mora se voditi računa i o interesima Srbije i o njenoj stabilnosti i na svaki način treba voditi računa da ljudi koji su ovde imaju svoja prava, i prema njima se tako mora ponašati.

„Smatram da Haški tribunal ne treba da izriče nikakvu presudu i ne treba da se meša u naše odnose. Ono što su čekali 12 godina, neka čekaju još“, rekao je Vulin.

Foto Tanjug/arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh