Gradovi

Vulin: Organizacije koje pomažu građanima veoma važne

SUBOTICA – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je danas organizaciju Kolo srpskih sestara u Subotici i tom prilikom poručio da takve organizacije koje pomažu građanima puno znače društvu i državi.

„Nijedno ministarstvo u svetu nije u stanju samo da pokrije sve socijalne usluge u zajednici koje su nam potrebne. Kolo srpskih sestara deluje na teritoriji cele Srbije i čitav jedan vek pruža usluge u zajednici“, istakao je Vulin.

Kako kaže, Kolo srpskih sestara u Subotici posebnu pažnju obraća na naše najstarije koji žive u selima oko Subotice, gde su usluge socijalne zaštite teško dostupne.

On je naglasio da bez takvih organizacija ministarstvo ne bi uspelo svakom od korisnika da izađe u susret.

Vulin je rekao da je za stare dobro da što duže ostane u svom domu, jer sa odlazak u dom za stare oterećenje za njihovu prodicu i mnogo je skuplje.

„Kolo srpskih sestara je konkurisalo za pružanje usluga u zajednici i ispunilo sve uslove i veoma brzo će dobiti odgovarajuću licencu, ali ne samo ta organizacija, to se radi intenzivno u Srbiji kako kada su u pitanju naše ustanove kojih ima 74 u državnom vlasništvu tako i kada su u pitanju privatni domovi za stare, dnevni boravci, usluge u zajednici, pružanje pomoći najstarijima“, kazao je ministar.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh