Gradovi

Vulin: Šalteri u PIO Fondu su prošlost

Kalinović o elektronskom obrascu M4

BEOGRAD – Od 15. marta svi poslodavci moći će na sajtu PIO fonda da popune i predaju elektronski obrazac M4, s podacima o zaradama i stažu zaposlenih u prethodnoj godini.

„Zašto se čekalo ovako dugo, ja zaista ne znam, ali važno je da su šalteri u PIO Fondu za našu privredu deo mračne prošlosti,“ izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin na otvaranju skupa pod nazivom „Elektronska prijava M4“, na kojem su govorili i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktorka RF PIO Dragana Kalinović.

U Srbiji 204.000 pravnih lica i 233.000 preduzetnika imaju obavezu da podnose dokumentaciju za M4 obrazac, a kroz filijale PIO Fonda prođe više od dva i po miliona obrazaca godišnje.

Čadež kaže da će se modernizacijom sistema i elektronskim poslovanjem doći do velike uštede u budžetu i da je cilj olakšati administraciju.

„Teško je izračunati koliko će ovaj korak ušedeti srpskim privrednicima, ne samo odvajanje vremena, već koliko će im u sopstvenim resursima uštedeti novca u budućem radu“, rekao je Čadež.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh