Gradovi

Vulin: Vlada socijalno odgovorna i razgovara sa sindikatima

Zakon o platama u javnom sektoru bio je vruća i važna tema dok god se mislilo da su sindikati protiv njega i da će izazvati ozbiljne sukobe, demonstracije, štrajkove i uzbunu u društvu, primetio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

BEOGRAD – Zakon o platama u javnom sektoru bio je vruća i važna tema dok god se mislilo da su sindikati protiv njega i da će izazvati ozbiljne sukobe, demonstracije, štrajkove i uzbunu u društvu, primetio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima rekao da taj akt od onog momenta kada se Vlada Srbije dogovorila sa sindikatima i od njih dobila apsolutnu podršku odjednom nije tema, o njemu se ne govori.

„Ođednom on više ne utiče ni na koga i nije najava stravičnih otpuštanja. Meni je drago da ljudi vide da je ova vlada socijalno odgovorna, da razgovara sa poslodavcima i sindikatima i da je u stanju da rešava probleme u društvu“, istakao je Vulin.

Poručio je i da vlada te probleme rešava na jedini način – dijalogom i razgovima, ali da isto tako ne pristaje na ucene i da nikada ne bi popustila na bilo koji način pod nečijom pretnjom.

„Ali, dogovor i razgovor sa sindikatima, uvek i sa velikim zadovoljstvom“, istakao je Vulin.

Članovi Socijalno ekonomskog saveta postigli su juče dogovor o do sada spornim članovima u Nacrtu zakona o platama, a kako je najavljeno, očekuje se da će predlog zakona do kraja naredne nedelje biti pred poslanicima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh