Novosti online

За 43 радна места пријавило се 2.500 људи

На конкурс за запошљавање у Управи за аграрна плаћања пријавило се чак 2.500 људи на 43 радна места, изјавио је државни секретар у Министарству пољопривреде Данило Голубовић на Копаоник бизнис форуму, преноси Б92.

Он је објаснио да је један од услова ЕУ за коришћење новца из Ипард фондова у пољопривреди управо оспособљавање ове управе и запошљавање 103 радника. Како је „Политика” недавно објавила Србији је на располагање за 2016. стављено око 15 милиона евра (175 милиона до 2020. године), али ми формално још нисмо у стању да тај новац повучемо и потрошимо. Питање је да ли ћемо и ове године то успети. Тај новац могли смо да користимо још од 2008, али су све прилике пропуштене, јер нисмо успели да добијемо акредитацију. У Министарству пољопривреде кажу да се посета ревизора Европске комисије очекује средином године када ће вероватно бити донета одлука о акредитацији.

На питање „Политике” због чега се то одуговлачи и зашто је објављен конкурс за попуњавање само 43 радна места када је влада, још пре три месеца, дала сагласност за запошљавање 103 радника, у Министарству су нам рекли да је то „први круг запошљавања” и да ће ускоро бити расписан нови позив. Незванично се помиње да ће бити укупно три конкурса. Још се не зна када ће бити објављени резултати првог позива. То ће зависти од тога да ли ће бити жалби на процедуру, а следују и писана и усмена тестирања кандидата. Тренутно се елиминишу пријаве кандидата који не задовољавају задате услове конкурса. Стиче се утисак да овим темпом Управа за аграрна плаћања тешко може да испуни задате услове и до краја године.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh