Novosti online

За нову магнетну резонанцу у Нишу 130 милиона

Ниш – У нишком Клиничком центру свечано је на употребу предат нови кабинет за дијагностику са новом магнетном резонанцом.

У склопу Клинике за радиологију у последњих два месеца монтирани су најсавременија опрема и нови магнет за који је Министарство здравља издвојило сто милиона динара, изјавио је на свечаности отварања министар др Златибор Лончар, док је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш рекао да је у опремање објекта на овој клиници уз помоћ донатора уложено још око 30 милиона динара.

На овој свечаности, којој су присуствовали и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и представници великог броја здравствених организација из више округа на југу и југоистоку Србије, речено је да ће листа чекања за снимање на магнетној резонанци у Нишу, на којој је тренутно око 1.500 пацијената, до краја ове године бити смањена на минимум.

Капацитети новог кабинета такви су да ће уз пријем нових са подручја овог дела земље и сви пацијенти са садашње листе бити у међувремену збринути.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh