• Slobodno Vreme

  Za olimpijce 450.000 kondoma, tri puta više nego u Londonu

  RIO DE ŽANEIRO – Za Olimpijsko selo u Rio de Žaneiru tokom održavanja Letnjih olimpijskih igara naručeno je 450.000 kondoma, što je tri puta više nego pre četiri godine u Londonu.

  S obzirom da je u Riju prisutno više od 11.000 sportista i članova timova, teoretski bi to značilo da bi „po glavi stanovnika“ olimpijskog sela došlo po 40 komada, prenosi bosanski portal klix.ba.

  Portal navodi da se poređenjem broja naručenih prezervativa s onim na londonskim Olimpijskim igrama 2012. kada ih je bilo „samo“ 150.000, postaje očigledno da su organizatori uložili mnogo novca i truda da gosti iz celog sveta budu zaštićeni od neželjenih posljedica jednog od, kako se veruje, najzabavnijih načina slavlja osvojene medalje ili dobrog plasmana.

  Upravo to je i jedan od slogana koji se može naći na automatima sa kondomima – „Proslavi sa kondomom“.

  Pored automata, Olimpijskim selom hodaju „nosači“ koji mogu dostaviti preko potrebnu zaštitu u bilo koje vreme.

  Bosanski portal navodi da se u Riju, za razliku od Londona, pored kondoma može naručiti i lubrikant, jer su organizatori naručili čak 1.750.000 bočica.

  Pored samog broja prezervativa, dokaz da se u Olimpijskom selu dešavaju sportske aktivnosti druge vrste jeste i izveštaj mobilne aplikacije Tinder, koja je registrovala skok povezanosti korisnika za značajnih 129 posto.

  AP Photo Julio Cortez

  novostidana.rs

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com