Gradovi

Za ubistvo supruge dobio 15 godina zatvora

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu prepolovio je kaznu Aleksandru Tošiću (47) i pravosnažno ga osudio na 15 godina i pet meseci zatvora, jer je 3. jula 2012. u toaletu restorana u Obrenovcu, sa 16 uboda nožem ubio suprugu Tamaru (32) koja ga je prethodno ostavila.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Tošić bio kažnjen sa 30 godina zatvora zbog „teškog ubistva“, ali mu je Apelacioni sud prepolovio kaznu uz obrazloženje da je reč o “običnom” ubistvu, objavljeno je na sajtu suda.

Apelacioni sud ga je, međutim, osudio na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora za krivično delo ubistvo.

Zbog falsifikovanja isprava dobio je dodatnih pet meseci zatvora.

Do incidenta je došlo nakon svađe supružnika u hodniku restorana, nakon čega su zajedno ušli u muški toalet.

Tošić je iz torbice koju je nosio oko vrata izvadio kuhinjski nož koji je poneo od kuće i Tamaru 16 puta ubo u glavu i telo.

U presudi se navodi da je Tamara tom prilikom „trpela sve veći i veći bol i sve veći i veći strah – do stepena užasa“, nakon čega je preminula na licu mesta.

Tošić je nož i pripremljeno oproštajno pismo koje je poneo sa sobom, ostvio u toaletu pored tela pokojne, a zatim napustio lice mesta, navodi se u presudi.

U obrazloženju presude kojom je kazna prepolovljena, navodi se da je Tošić planirao ubistvo supruge ukoliko odbije da mu se vrati, što proizilazi iz oproštajnog pisma, kao i da je pokazao izuzetnu upornost da je ubije jer joj je zadao 16 uboda, ali da nije imao želju da je muči i uživa u njenom mučenju, što bi bio element teškog ubistva za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Foto Tanjug/ N.Milošević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh