Novosti online

Жандармерија у одбрани од поплава

Припадници Жандармерије пружају помоћ угроженом становништву у поплавама, стварајући услове да се грађани врате у своје домове, саопштено је из МУП-а Србије.

(Фото МУП Србије)

Припадници сва четири одреда Жандармерије – у Београду, Новом Саду, Краљеву и Нишу и ронилачке јединице ангажовани су у поплављеним подручјима и у сталној су приправности и контакту са кризним штабовима.

Уведена су активна дежурства како би полицијски службеници у сваком тренутку могли да крену у извршење било ког задатка. На располагање су стављени сви капацитети Жандармерије: камиони, аутобуси, џипови „дефендери“, санитетска возила и гумени чамци.

Полицијски службеници одреда Жандармерије у Београду јуче су ангажовани у Обреновцу, где су извршили проверу и обишли заштитни бедем целом дужином, раскрчили пут из базе одреда у Раковици ка Краљевском комплексу, како би се обезбедио алтернативни правац за извлачење становништва у случају изливања Раковачке реке. Они од јуче, без прекида, пуне џакове песком ради израде насипа, наведено је у саопштењу.

(Фото МУП Србије)

Преко 120 припадника Одреда Жандармерије у Краљеву од јуче, без паузе, ојачава бедем и брани насеље Грдица код Краљева од нових поплавних таласа, прати водостај и безбедносно покрива цео терен.

Део Одреда ангажован је и на изградњи заштитног бедема на реци Чемерница у месту Коњевићи, код Чачка, на пуњењу џакова песком и изградњи заштитног бедема на реци Морави у близини манастира Ваведење. На овој локацији тренутно је ангажовано 57 полицијских службеника са три чамца, истакнуто је у саопштењу МУП-а Србије.

Одред Жандармерије у Нишу је ангажован на извиђању и обиласку територије општина Свилајнац, Ћуприја, Деспотовац и Јагодина, јер постоји могућност изливања реке Мораве.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh