Gradovi

Završena celonoćna rasprava, glasanje u podne

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta više od 12 sati razmatraju amandmane na predložene zakonske predloge, među kojima je i Predlog zakona o javnim nabavkama.

Pretres više od 500 amandmana poslanici su počeli sinoć u 19 sati, a rasprava je još u toku.

Na dnevnom redu nove sednice, šeste vanredne u ovoj godini, ukupno je 14 zakonskih predloga.

Paralelno sa predloženim zakonom o javnim preduzećima, poslanici su razmatrali i zakonske predloge o metrologiji, o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železare Smederevo, o javnom zdravlju, o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i izmene zakona o kontroli predmeta od dragocenih metala, o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje ugovora Srbije i Koreje o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, Srbije i Luksemburga o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, sporazuma Srbije i Turske o vazdušnom saobraćaju i sporazuma Srbije i Kazahstana o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Tu su još i potvrđivanje Protokola o izmenama i dopunama članova Evropskog sporazuma od 30. septembra 1957. godine o međunarodnom drumskom prevozu opasne robe i potvrđivanje sporazuma Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti intelektualne svojine tokom bilateralne vojno-tehničke saradnje.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh