Novosti online

Због псовања Србије отказали представу

Лесковац – Народно позориште у Лесковцу отказало је представу Центра Е 8 и Битеф театра „Црвена: Самоубиство нације”, коју је по тексту Милене Богавац режирао Војислав Арсић, чије гостовање је заказано за 20. март. У јавности се дигла прашина због најављеног, па ускраћеног гостопримства овом престоничком театру којем је за ову представу Филозофски факултет у Београду прошле недеље доделио награду „Анђелка Милић”.

Како за „Политику” објашњава Станислав Грујић, директор лесковачког театра, до отказивања представе дошло је након што су на Јутјубу видели рекламни сонг за представу у којем се вређа држава Србија. Стихови су псовачки: „Је… се Србијо због крсних слава и литија”, Је… се Србијо због онога и овога…

– Шира јавност није хтела ту представу да гледа, а ми нисмо знали из којих разлога, па смо били расположени да је организујемо, будући да је тема насиље над женама. Међутим, када смо видели клип на Јутјубу, одлучили смо да је откажемо. У недељу су скинули тај клип, јер је садржај неприхватљив. Уводни сонг читаву ствар обесмишљава у уметничком и сваком другом смислу. Поред тога, крши Устав, јер нико не сме да омаловажава и вређа државу. Чак и у безазленим ситуацијама то није дозвољено. Када на утакмици, рецимо, гледаоци вређају државу противника, судија искључи целу трибину, објашњава Грујић.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh