Gradovi

Zehofer: Kotrola balkanskih granica odgovara Nemačkoj

BERLIN – Uspostavljanje graničnih kontrola u nekoliko zemalja duž migrantske rute na Balkanu odgovara Nemačkoj zbog smanjenja broja ljudi koji dolaze u zemlju, kaže bavarski saveznik nemačke kancelarke Angele Merkel Horst Zehofer u izjavi za „Špigl“, a prenosi Rojters.

„Sada je prelomna tačka u izbegličkoj politici koja je u vezi sa zatvaranjem velikih delova balkanske rute. Nemačka ima koristi od toga“, navodi Zehofer za nemački magazin.

Zehofer je lider Hrišćanskosocijalne unije, stranke sa sedištem u Bavarskoj koja je sestrinska partija Hrišćanskodemokratske nije Merkelove.

Rojters podseća da je Austrija, jedna od poslednjih stanica za stotine hiljada migranata koji idu ka Nemačkoj, uspostavila jače pogranične kontrole prošlog meseca, što je pokrenulo domino efekat u Evropi i ostavilo stotine hiljada migranata zaglavljene u Grčkoj.

Juče je na blatnjavim poljima na granici Grčke sa Makedonijom bilo 12.000 migranata koji nisu imali smeštaj.

Nemačka federalna policija objavila je da je priliv migranata u Nemačku značajno opao poslednjih dana, pre svega zbog lošeg vremena i jačih pograničnih kontrola koje su napravila „usko grlo“ u zemljama južno od Nemačke.

AP Photo/Thanašis Stavrakis

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh