Gradovi

Zeman pozdravio ideju da Ivana Tramp bude novi ambasador

VAŠINGTON – Češki predsednik Miloš Zeman danas je, u telefonskom razgovoru, zahvalio Ivani Tramp, bivšoj ženi novoizabranog predsednika SAD, na „hrabrosti“ i interesovanju da postane novi ambasador SAD u Češkoj, prenosi AP.

Kako se navodi u saopštenju, Zeman je zadovoljan tim predlogom, jer „SAD ne mogu poslati boljeg ambasadora od nje u Prag“.

Britanski „Telegraf“ je pre nekoliko dana pisao da je Ivana Tramp navodno predložila bivšem suprugu Donaldu Trampu da je imenuje za ambasadora SAD u Češkoj.

Češki mediji su tokom proteklog vikenda pisali euforično o toj njenoj ideji, a portparol predsedništva je na tviteru pozdravio taj izbor.

Zeman je kazao da bi bio presrećan da se sretne sa Ivanom Tramp u Praškom dvorcu, sedištu čeških predsednika, i da bi se veoma radovao da sa njom upozna svoju ženu, koja se takođe zove Ivana.

Ivana Tramp, koja sa budućim predsednikom SAD ima troje dece, poreklom je iz Češke.

Zeman je bio jedan od nekoliko evropskih lidera, uključujući i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je podržavao Trampa tokom kampanje.

On je kazao da deli Trampove stavove o migracijama i borbi protiv islamskog terorizma.

Nakon izbora, Zeman je održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da je veoma srećan što je Tramp pobedio i što dele isto mišljenje o migracijama i terorizmu.

Trampov prelazni tim nije komentarisao razgovor češkog lidera i Ivane Tramp.

Foto Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh