Gradovi

Žene još više uključite u sve sfere života

KOPAONIK – I Dan žena, 8.mart, bio je jedna do tema učesnika Kopaonik biznis foruma, na kojem se premijer Aleksandar Vučić, u svom obraćanju, posebno osvrnuo na položaj lepšeg pola.

Vučić je čestitao ženama međunarodni praznik i poželeo da budu još uspešnije.

„Želim vam da budete još uspešnije i da nas muškarce učinite još pametnijima i boljima nešto što smo bili prethondih godina“, kazao je premijer na početku svog govora.

On je izrazio nadu da će muškarci u budućnosti umeti da posvete više pažnje ženama i oslobode mesto ženama koje imaju više energije od muškarca i koje su pomagale da zemlja ide napred.

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović, na panelu posvećenom regionalnoj saradnji, takođe se posebno osvrnuo na aktuelni položaj žena, za koji smatra da se u svetu značajno promenio.

„Dočekaćemo možda kraj ove godine sa prvom predsednicom SAD ili sa prvom ženom koja je generalni sekretar UN. To u mnogome odražava okruženje u kojem živimo“, kazao je on.

Svilanović je istakao da je položaj žena najveća promena koja se dogodila poslednjih decenija.

Istovremeno je konstatovao da svi podaci koji se odnose na učešće žena ukazuju da i dalje ima potrebe za većim učešćem u javnom, poslovnom životu i politici.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh