Gradovi

Zukorlić: Ponudiću Vučiću da uđem u vladu

BEOGRAD – Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da je odlučio da se uključi u politiku jer se „tamo donose odluke“.

„Odlučio sam da se uključim u taj aspekt delovanja, jer se tamo donose odluke o naši sudbinama i institucijama koje sam osnivao i podizao, o mom narodu i drugim građanima, odnosno o svim građanima“, rekao je za B92 Zukorlić dodajući da je to uradio iz moralnih, duhovnih i svih drugih razloga.

On je rekao i da će ponuditi lideru SNS Aleksandru Vučiću da uđe u vladu.

„Staviću na raspolaganje svoj resurs, legitimitet koji dobijem na izborima. Ako ovo želim da radim ozbiljno, ja onda ne želim da budem posmatrač. Da li će Vučić da prihvati tu ponudu, to ne zavisi samo od mene, a da bismo mi ušli u to, moraju da se prihvate i principi“, rekao je Zukorlić i dodao da se preporučuje svima i da ne pravi razliku između četnika, komunista, partizana, lažnih ili pravih demokrata…

Zukorlić je naveo da je kao muftija puno toga uradio za zajednicu, kao što je otvaranje vrtića, univerziteta, nekoliko srednjih škola….

Komentarišući kritike toga što je zamrzo titulu muftije, Zukorlić je rekao da su mu ranije govorili da skinem kafu muftije i izađe na crtu, a da je sada, kad je skinuo, panika.

Na pitanje kako komentariše to što njegovu odluku smatraju ponižavanjem islamske zajednice, te da sve radi iz ličnih interesa i ambicije, on je istakao da se takve formulacije mogu čuti samo od očajnika, a da su to njegovi politički protivnici koje je verovatno iznenadila i uplašila takva odluka.

On je rekao i da su Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin dali maksimum u politici ma kakav on bio i da je vreme da to mesto prepuste ljudima na tom polju imaju šta da ponude.

Foto Tanjug/N. Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh