Novosti online

Зуроф позвао хрватску влади да смени Хасанбеговића

ЗАГРЕБ – Ефраим Зуроф директор Цента Симон Визентал позвао је нову хрватску владу да одмах смени министра културе Златка Хасанбеговића, којег је назвао фашистом.

„Визентал центар шокиран је именовањем фашисте Златка Хасанбеговића на чело министра културе у Хрватској и захтева његову смену”, наводи Зуроф.

У званичном саопштењу центра, Зуроф, познатији као „ловац на злочинце” апелује на хрватску владу да замени Хасанбеговића са особом, како наводи, прикладнијом за вођење министарства културе. Неког ко ће, како каже, донети част и поштење тој позицији, уместо да срамоти земљу пред целим светом.

Симон Визентал Центар је јеврејска међународна невладина организација, која се бави питањима расизма, антисемитизма, тероризма и геноцида.

Симон Визентал Центар згађен је, како се наводи, чињеницом да је неко попут Златка Хасанбеговића именован на чело ресора који се бави културом.

У саопштењу је изражено гађење и невереица због чињенице да је за новог министра културе именован Златко Хасанбеговић, човек који је, како се наводи, казао да је антифашизам флоскула те иста особа која се отворено дивила нацистичком имаму.

„Шокирани смо поступцима и изјавама новоизабраног хрватског министра културе Златка Хасанбеговића, због којег су забринути бројни хрватски грађани”, навео је аутор текста, јавља Танјуг.

Центар је згрожен Хасанбеговићевом објавом злогласне књиге о комеморацији Холокауста, од стране универзално дискредитованог америчко-јеврејског аутора Нормана Финкелстајна те његовим неутемељеним и потпуно непрецизним коментарима везанима уз историју Хрватске за време Другог светског рата и Холокауста.

„Сама чињеница да Хасанбеговић објављује такво смеће, које рекламира на web страници добро познате антисемитистичке организације Стормфронт, довољан је разлог да га се макне с позиције министра у влади земље која је дио Европске уније. Још је горе то што министар слепо одбија препознати геноцидну природу усташког режима, а презире храбре хрватске антифашисте који су се против њега борили. Ово је апсолутна ревизија историја Другог свјетског рата и холокауста без икакве подлоге. То је нечувено и апсолутно неприхватљиво”, наводи се у саопштењу Зурофа које је пренео Визентал Центар.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh