• Gradovi

  Акција помоћи Снежани Марјановић Градске општине Медијана, Хуманитарне организације „Нађи Раула“ , удружења и грађана

               Заједничка акција општине и хуманих људи

  Градска општина Медијана организовала је акцију помоћи Снежани Марјановић, самохраној мајци која живи са сином од социјалне помоћи и дечијег додатка. Мали Леон болује од астме, што додатно отежава живот ове породице и дечаку ремети животни ритам.

  Апел за помоћ стигао је на адресу општине пре два дана од Хуманитарне организације „Нађи Раула“, младог хуманисте из Ниша Јована Милића, иначе добитника Дуката општине Медијана за хуманост у раду 2016. године.

  Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да је општина одмах реаговала на Јованов позив, јер је то и задатак локалне самоуправе.

  -Општина мора да буде у служби грађана, посебно када су овакви захтеви у питању.

  Имајући у виду да је зима а да су највеће потребе породице за зимском гардеробом, позвали смо удружења и фирме са којима сарађујемо, како би им најпре то обезбедили.

  Акцији су се одазвали Удружење нишких домаћица и домаћина, Унија нишких пекара, Ресторан „Бисер“, и овом приликом им се захваљујемо. Општина је већ помагала овој породици, а то ће чинити и убудуће – каже први човек нишке општине.

  Највећи проблем са којим се Снежана суочава су неадекватни хигијенски услови , односно велики број буба и мушица у стану па би у договору са нишком фирмом „Санит“ већ идуће недеље требало да се уради и дезинсекција стана.  Ово је још једна у низу акција помоћи социјално угроженим породицама са подручја Градске општине Медијана. Недавно је општина организовала акцију поделе пакета за сто породица,  са Унијом пекара и донаторима.

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com