• Gradovi

  AКПА: ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА АФЕРУ ОКО ИЗБОРА ТУЖИЛАЦА

   

  Београд, 26. децембар 2017. Заштитник грађана је заинтересован за испитивање афере  поводом избора 52 заменика јавних тужилаца по унапред припремљеном списку изван званичних институција, који је процурео у јавност пре расправе и одлуке Државног већа тужилаца (ДВТ), тела надлежног за предлагање кандидата. Заштитник грађана ће 5. јануара примити представнике Алумни клуба Правосудне академије (АКПА), који су са њим тражили састанак.

  У питању је највећи скандал у избору тужилаца још од реизбора свих тужилаца 2009. године и предлог да се 52 тужиоца изаберу се налази у скупштинској процедури и постоји могућност да тужиоци буду изабрани пре краја године – наводе у АКПА.

  Неуверљива су објашњења из ДВТ, да постоји некакав припремни материјал неког члана ДВТ са именима за кога би он радо гласао на седници.

  Противречна су објашења која долазе и из Удружења тужилаца чији су председник Горан Илић и други истакнути чланови у ДВТ.

  Очигледно се осећају прозваним и одговорним због свега – наводи потпредседник АКПА Бојан Петковић.

  АКПА је тражио састанак и са прдседником Народне скупштине, министром правде и Републичким јавним тужиоцем, али одговора од ових органа још увек нема.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com