• Republika Srpska

  Dodik : Suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS

   

  Dodik : Suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS

  Predsednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas posle sastanka predsedništava SNSD-a i DNS-a, da nakon oslobadjajuće presude Naseru Oriću treba suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji Republike Srpske.Dodik je dodao da su zaključci precizirani i da će on kao predsednik Republike Srpske uskoro izaći pred javnost sa konkretnim predlozima.

  Dodik je rekao da je oslobadjajuća presuda Oriću dokaz da „muslimani mogu slobodno da ubijaju Srbe“, prenosi se na portalu Nezavisnih novina.

  Predsednik DNS-a Marko Pavić i Dodik su istakli da je presuda nepravedna i da će uskoro pozvati sve stranke iz Republike Srpske na zajednički razgovor.

  „Zajednički je stav da smo razočarani ovom odlukom koja je još jedan dokaz da nema prava i pravde u BiH a tamo gde nema prava i pravde ne može posotojati država“, rekao je Pavić i dodao da ih ovo tera na razmišljanje da sve instiucije koje su bile predvidjene Dejtonom budu ponovo vraćene u funkciju.

  Potvrdili su da je stabilna vladajuća koalicija Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog naroda (DNS) i Socijalističke partije (SP), i da će zajedno sa SP izaći na izbore te da očekuju barem 10 mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i pobedu zajedničkih kandidata na pozicijama predsednika RS i člana predsedništva BiH.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com