• Gradovi

  SzS pita da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane

  Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini zatražio je danas od tužilaštva i policije u Srbiji da hitno provere indicije koje ukazuju da, kako su naveli, „Vojvodina postaje baza za proizvodnju i prodaju narkotika od strane kriminalnih klanova bliskih vrhu državne vlasti“.Savez za Srbiju je u saopštenju naveo da na to ukazuje „najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove“.

  SzS je podsetio da je pre Stare Pazove nadjeno „slično poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke“.

  „Sve to u vlasništvu izvesnog Vladimira Vrbaškog iz Vrbasa, bliskog vrhu Srpske napredne stranke (SNS). Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalnog rukovodstvo SNS-a“, stoji u saopštenju.

  Dodaje se da su to „proverene i dokazane činjenice“, te da ovakav odnos Vojvodinu dovodi u „neizvesnu budućnost sličnu latinoameričkim regionima u kojima vladaju narko karteli“.

  „Zabrinjava i činjenica da su velike parcele obradive zemlje u Vojvodini u poslednjih nekoliko godina dospele u posed sumnjivih arapskih vlasnika koji su takodje u bliskoj vezi sa režimom, a koje su potpuno nedostupne za kontrolu“, piše SzS.

  Pri tom, stoji dalje, „poseban problem postaje to što se širom Vojvodine sve više spominje i ime Andreja Vučića, brata vodje režima Aleksandra Vučića, kao čoveka pod čijom zaštitom su svi kriminalni poslovi sa zemljom i narkoticima“.

  SzS traži da državni organi odmah reaguju „kako čitava Vojvodina ne bi postala plen mafijaških grupa i potonula u bezakonje iz kojeg će se teško izvući“.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com