• Gradovi

  Učesnici protesta Protiv diktature gadjali zgradu RTS-a toalet papirom

  Nekoliko stotina učesnika protesta „Protiv diktature“ gadjalo je zgradu Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici u Beogradu toalet papirom uz pesmu Baba „Ko rolna toalet papira“.
  Okupljeni su emitovali svoj dnevnik u kome su sa razglasa puštali izjave Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, kao i Jugoslovenske levice (JUL).

  Demonstranti duvaju u pištaljke i skandiraju „Sidjite dole“ i „Javna kuća Srbije“.

  Na protestu nema uniformisane policije, ali primećeni su policajci u civilu.

  Šetnja učesnika protesta počela je oko 19 časova sa Trga Nikole Pašića, a oni se i dalje nalaze ispred RTS-a.

  Okupljeni nose transparente „Car je go“, „Patriotski je zaštititi državu od ovakve vlasti“, „Protiv terora vlasti“, „Za vladavinu prava“, „Ne gledaj sa prozora, izadji“ i skandiraju „Vučiću lopove“.

  „Budući da naš javni servis u udarnim terminima emituje reprize nekada popularnih serija i mi ćemo večeras imati reprizu dnevnika sa protesta. Nećemo odustati dok nas RTS ne uključi uživo za vreme emitovanja Dnevnika2“, saopštili su ranije danas učesnici protesta „Protiv diktature“.

  Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

  Učesnici protesta traže smenjivanje „političke elite“, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i smenjivanje „svih korumpiranih funkcionera“.

  Večerašnje okupljanje počelo je oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde je jedno vreme bio blokiran saobraćaj ka Terazijama i Bulevaru kralja Aleksandra.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com