Naše Novosti

ЗЛАТИБОРСКИ РЕЛИ

Трећи Златиборски рели одржава се 26. и 27. маја на стазама Тић Поље, Мушвете, Рожанство и Голово, а као атракција овог првог релија су прва два брзинца на стази Тић Поље који се возе у ноћном термину.

-Златиборски рели, ове године, након краће паузе , одржава се трећи пут , а након овог , новог почетка, настојаћемо да се у наредном, макар десетогодишњем периоду одржи континуитет, да би то постало и традиција овог краја.

Ове године Златиборски рели се бодује за Шампонат Србије, а кандидат је да се следеће године уврсти у ЦЕЗ / Централно европску зону/ , то јест у ЦЕЗ шампионат, а ако одржимо традицију, циљ нам је да се овај рели уврсти и у Европски рели трофеј- рекао је , најављујући предстојећи ауто спортски догађај, председник ИО САКСС-а , Иван Јевтић.

RallyНагласивши да је „итинерер релија изузетно компактан“ и уз  „сажету путну књигу“, Јевтић је додао да су „специјални испити неких 50 посто укупне километраже релија, што је изузетна реткост и код нас и у свету“.

-Трећи Златиборски рели почиње у петак 26. маја церемонијалним стартом у 18, 41 из центра Златибора, могуће са Краљевог трга, наставља се ноћним брзинцима Тић Поље 1 и Тић Поље 2, у 19, 32 , односно у 20, 51 часова. Из искуства ранијих Златиборских релија, видели смо да публика, као и учесници добро реагују на ноћне вожње, па смо одлучили да тако и направимо и овај рели: да први брзинац буде у сумрак, а други нешто касније- рекао је Јевтић и нагласио да су , кад је публика у питању, јако битно поштовање мера безбедности, будући да је брзинац кратак / 6 км/ и да се очекује велика концетрација људи, те да је неопходно да се следе упутства редара и људи задужених за организацију и спровођење такмичења.

-Рели се наставља у суботу ујутро, специјалним испитима Голово 1 и Голово 2, који стартују са нешто више од километар удаљености од центра Чајетине, а стаза води кроз Голово, Рудине и Тић Поље, па до Голова поново.Специфичност релија је да су циљеви брзинаца Голово, Тић Поље и Рожанство на истом месту, тако да се од раскрснице Рудине до Тић Поља вози истом релацијом шест пута, што је и за публику најзанимљивије. Након Голова, вози се специјални испит Мушвете , чији је старт такође недалеко од центра Чајетине, потом до Криве Реке, а затим од центра Рожанства ка Тић Пољу и то се такође вози два пута.

Циљ релија је око 16 часова на Златибору. Сервисни парк , паркферме и центар релија се налазе у хотелу Зеленкада, и на парк платоу испред хотела Зеленкада-  дао је још неке карактеристике предстојећег спортског догађаја на Златибору , Јевтић.

Рекавши да „за сада има 17  пријављених посада, а да се очекује још пријава до краја предвиђеног термина“ , Јевтић је нагласио да је мали број посада које возе рели последица тога што је ово ауто-спортско такмичење дужи низ година било запостављено, да се скоро или ретко организовало, те да се ради на његовој ревитализацији.

Напомињући да је , што се организације и безбедности тиче , до сада све уредно урађено , уз важеће прописе, те да је организација Златиборског релија уједно и увертира за још ауто-спортских такмичења у Златиборском округу, при томе мислећи и на Србија рели, директор АМСК Ужице рели тим,ВељкоАџић је истакао да је организатор овог такмичења САКСС уз суорганизацију АМКК „Златибор“ уз покровитељство ОпштинеЧајетина.

Организатори су још једном поновили да је неопходно да публика поштује упуства редара и надлежних, а која се тичу безбедности, као и да је препорука организатора да се током ноћног релија, због могућности пожара,  не пали ватра на отвореном поред стазе.

ИЗМЕНА САОБРАЋАЈА

Сатница затварања путних праваца током одржавања 3. Златиборског релија:

1.    Рудине-Тић Поље,  26.05.2017. од 18:00 до 23:20 гледано од Чајетине ка Рудинама, 2 км пре раскрснице Алин Поток – Рожанство – Златибор, преко раскрснице, до Тић Поља – раскрснице са магистралним путем, и представља локацију специјалног брзинског испита 1 и 2.

2.    Чајетина – Тић Поље, 27.05.2017. од 09:00 до 14:30 гледано од Чајетине ка Рудинама, преко раскрснице Алин Поток – Рожанство – Златибор, до Тић Поља – раскрснице са магистралним путем, и представља локацију специјалног брзинског испита 3 и 4.

3.    Чајетина – Крива Река, 27.05.2017. од 11:40 до 17:30 гледано од Чајетине ка Мушветама до уласка у Криву Реку, и представља локацију специјалног брзинског испита 5 и 7.

4.    Рожанство – Тић Поље, 27.05.2017. од 12:15 до 18:00 гледано од Рожснства ка Златибору преко Рудина и Тић Поља, представља локацију специјалног брзиинског испита 6 и 8.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh