Gradovi

Објављена нова књига проф. др Радана Лакићевића “Безбедносни менаџмент“

Проф. др Радан Лакићевић објавио је нову књигу под називом “Безбедносни менаџмент“ која је намењена студентима Високих школа струковних студија које проучавају ову проблематику.

Рецензенти овог дела проф. др Милорад Ђорђевић и проф. др Милан Мијалковски истичу да књига детаљно објашњава суштину безбедносног менаџмента, али и улогу државе и њених институција у овој области.

Читаоци овог дела могу да схвате место и улогу безбедносног менаџмента у свакој области друштвеног и државног живота, односно да је незамислив опстанак и одрживи развој било ког људског колективитета уколико није безбедан.

На основу ставова аутора у књизи може се закључити да се безбедно стање постиже, одржава и развија ефикасним безбедносним менаџментом.

Неопходност успешне примене безбедносног менаџмента није више везана само за државни сектор већ је све значајнија његова улога и у државном сектору.

По мишљењу стручњака из ове области књига представља значајан помак у теорији безбедности.

Проф. др Радан Лакићевић je оснивач,власник и директор Високе школе струковних студија за криминалистику и безбедност  у Нишу.

Н.П.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh