Veoma sam motivisan ovde na Rolan Garosu, na jednom od najlepših turnira na svetu.

Osećam se zaista kao da igram kod kuće – poručio je Novak posle meča na francuskom jeziku, zahvalivši na taj način publici, koja ga je i ovog puta pratila do pobede.

Novak, koji je miljenik pariske publike, pohvalio je i sve novine na ovogodišnjem turniru, pre svega u komforu koji pruža novoizgrađeni centralni stadion.

Bio je raspoložen za razgovor i, ipak, videlo se, ne previše umoran.

Nije na terenu sve izgledalo baš tako lako kao što to rezultat pokazuje.

Ušao je Karuzo rasterećen u meč, spreman za intenzivne razmene, znajući da nema šta da izgubi. Jaka vrućina takođe je učinila svoje.

Protivnik je bio borben, ali je srpski teniser odbio svaki nalet.

Pružao je Italijan u prva dva seta relativno žestok otpor.

Tada je sve delovalo dosta izjednačeno, dok je u trećem očigledno prevagnuo kvalitet. Lakše se disalo, a Novak je meč rutinski priveo kraju.

Naročito je bilo napeto u prvom setu, kada je Karuzo imao čak četiri prilike da oduzme servis Novaku, ali ih nije iskoristio.

Prvi reket sveta je u meču spasao pet brejk-lopti.

Ipak, i pored toga, nije Karuzo ni u jednom trenutku rezultatski ozbiljnije pripretio.

Jedan brejk za 3:1 u prvom setu, i po dva, za 3:2 i 6:3, u drugom, te za 4:2 i 6:2 u trećem setu, bili su dovoljni za Novakov trijumf.

Bila je ovo Đokovićeva 24. uzastopna pobeda na grend slemovima, na putu ka velikoj kruni koja bi trebalo da zaokruži četiri najveća svetska turnira u nizu.

Sledeći protivnik mu je Nemac Jan Lenard Štruf (45), koji je u maratonskom meču na terenu broj 14 bio bolji od Hrvata Borne Ćorića (13. nosilac) posle pet setova – 4:6, 6:1, 6:4, 7:6 (1), 11:9, i četiri sata i 22 minuta igre.

Žreb je ove godine očigledno naklonjen našem asu, jer će posle relativno nepoznata tri protivnika, u ponedeljak u osmini finala igrati protiv još jednog ne tako opasnog suparnika.