BG

Otvorena trka „Nagrada Beograda – Ušće 2016“

BEOGRAD – Kružna trka letnje lige „Nagrada Beograda – Ušće 2016“, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMŠ) i Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKŠ), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (ŠS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta, otvorena je danas tačno u podne.

Na legendarnoj stazi dugoj 2.230 metara u četiri divizije voziće se trke za bodove u nacionalnim šampionatima Srbije i Hrvatskoj. Posle toga, od oko 16 sati, po drugi put voziće se trka ubrzanja na 402 metra.

Kružne trke otvorio je predsednik AMS S Mirko Butulija, koji se zahvalio na pomoći gradu Beogradu, SAKS-u, MUP u upravi saobraćajne policije, ministartstvu sporta i omladine, kao i Savezu za sport i omladinu.

„Oni permanentno pomažu ovaj sport. Želim da naglasim da ima dosta simbolike u današnjoj trci, poslednjih decenija ona je bila simbol i ponovo je vraćamo na mesto na koje pripada. Simbol je Beograda i ima međunarodni karakter, verujem da će trka biti sve popularnija, samim tim i grad“, rekao je Butulija na otvaranju.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević poželela je svim vozačima uspešnu trku.

„Kao bivši sportista mogu da kažem da, pored ljubavi prema sportu, nekad ona nije dovoljna da se bavimo, već i podrška lokalnih i državnih instituacija. Od danas će se više ulagati u trke i moto-trke. Verujem da će vozači poštovati bezbedne uslove i pravila ponašanja na stazi“, kazala je Milošević.

Sekretar za omladinu i sport grada Beograda Slavko Gak istakao je da se nada da će današnja trka biti jedna od najboljih.

„Od 2014. godine kada se trka na Ušcu vratila na ulice Beograda, saradnja sa AMS S je sve bolja i konkretnija, verujem da će ova trka biti jedna od najboljih. Vremenski uslovi su više nego dobri, nadam se da će svi takmičari završiti trku“, zaključio je Gak.

Na Ušću učestvuju vozači iz Srbije, Hrvatske i regiona.

www.freeimages.com/ ilustracije

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh