Sport

OSTVARILI SVE CILJEVE: OKONČANA SARADNJA NOVAKA I BEKERA POSLE ŠEST GREN SLEM TITULA!

NOVAK SRCE.jpegNemački teniski as Boris Beker više nije trener drugog reketa sveta Novaka Đokovića, tvrde nemački mediji.

Glasine, koje su počele da kruže od leta, očigledno su se obistinile i prestala je saradnja Bekera i Đokovića.

Đoković i Beker su raskinuli svoju saradnju, navode nemački dnevnik „Bild” i nemačka „Sportska informativna služba” (Sport-Informations-dienst (SID)).

Za sada još nema zvanične potrvde ove informacije, dodaju mediji.

Srpski teniser je, pod trenerskom palicom Bekera, u protekle tri godine osvojio šest gren slem titula i pobedio na 25 turnira među kojima i dugo čekani Rolan Garos, 14 Mastersa i dva Završna Mastersa.

Beker je od 2014. godine bio uz Đokovića, zajedno sa Marjanom Vajdom.

U drugoj polovini ove sezone Đoković, zbog navodnih ličnih problema i povreda, izgubio je veliku prednost koju je imao te pao na svetskoj rang listi na drugu poziciju.

Inače već ranije je bilo glasina da je Đoković ponudio produženje ugovora Bekeru, koji je oklevao zbog jedne osobe u timu.

Beker je, prema pisanju „Šport Bilda” imao problem sa raspodelom nadležnosti u timu.

Glavni kamen spoticanja bio je Španac Pepe Imaz, koji je zadužen za mentalnu snagu Đokovića – prenosi Tanjug.

(Foto printskrin Tviter)

Đoković potvrdio razlaz sa Bekerom: Zajednička odluka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je preko Fejsbuka da neće produžiti saradnju sa Borisom Bekerom.

„Nakon tri veoma uspešne godine Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti”, naveo je Đoković.

Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu donositi i sve naredne odluke”, dodao je Đoković – prenosi Tanjug.

Na fejsbuk stranici Novak Djokovic je poručio:

After three very successful years, Boris Becker and I have jointly decided to end our cooperation. The goals we set when we started working together have been completely fulfilled, and I want to thank him for the cooperation, teamwork, dedication and commitment. On the other hand, my professional plans are now directed primarily to maintain a good level of play, and also to make a good schedule and new goals for the next season. In this regard I will make all future decisions.

Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh