BG

Jelena Karleuša sutra svedoči na suđenju Ivanu Ivanoviću

BEOGRAD – Pevačica Jelena Karleuša trebalo bi sutra da svedoči na suđenju predsedniku organizacije „SNP Naši“ Ivanu Ivanoviću optuženom zbog objavljivanja spiska „30 najvećih srbomrzaca“ u martu 2014. na Internetu.

Ovo suđenje pred Višim sudom u Beogradu biće nastavljeno posle višemesečne pauze, jer je u maju odloženo do utvrđivanja adresa i konačnog uručenja sudskih poziva Karleuši, kao i dramskom piscu Bijani Srbljanović i novinaru Petru Lukoviću.

Osim Karleuše sutra se očekuje da svedoči i Luković.

Sud je ranije odlučio da sasluša sve ličnosti pomenute na spornom spisku među kojima je i glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Đuričko i urednica Peščanika Svetlana Lukić, Branko Radun, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović i drugi.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal optužnim predlogom Ivanovića tereti za krivično delo rasna i druga diskriminacija, jer je na sajtu „SNP Naši“ krajem marta 2014. godine objavio spisak „30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima“.

Ivanović je u svojoj odbrani rekao da nije imao nameru nikoga da diskriminiše ili ugrozi , već da je to bilo izražavanje njegovog političkog stava.

 

Foto/Freeimages.com, ilustracija

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh