BG

Стипендије за студирање у Француској студената из Србије

 

 

Република Француска је расписала конкурс за доделу стипендија за мастер 2 и докторске студије у ко-менторству на француским универзитетима за студенте завршних година и свршене студенте из Србије.

Како смо сазнали на данас одржаној презентацији студија у Француској, уприличеној у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу, одобрено је 25 пуних стипендија и још 25 кофинансираних стипендија у сарадњи с Фондом за младе таленте Србије.

Сандра Елезовић из Француског института у Србији истиче:

„Француска је четврта земља у свету по броју страних студената који се у њој школују; годишње прими око 235 хиљада странаца на своје универзитете и тзв. ,високе школе`, врло престижне образовне институције.“

„Нудимо стипендије страним студентима за упис на мастер 2 и докторске студије, али и могућност уписа на прву годину студија путем процедуре ,ДАП`.“.

О актуелном конкурсу за стипендије, отвореном до 18. марта 2019. године, као и о другим могућностима за школовање студената из Србије у Француској, заинтересовани се могу обавестити у Campus France у Србији, у Београду у Змај Јовиној Улици број 11, телефоном на број 011/302-3657 или мејлом на адресу sandra.elezovic@institutfrancais.rs.

Ниш, 27. фебруар 2019. године

Љубомир Костић

 

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh