KiM

BAHATA DRAGANA SOLOMON PRETI KABINETU PREDSEDNIKA: “Ako objavite bilo šta, možete odmah u penziju, zajedno sa vašim predsednikom Nikolićem. Zapamtićete vi mene.”

SOLOMONKA PRETIDragana Solomon, portparolka Euleksa, vređala je i pretila najbližim saradnicima predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer su, verovali ili ne, hteli da puste saopštenje nakon sastanka šefa države i šefice Euleksa Aleksandre Papadopulo, saznaje “Alo!”.

Prema saznanjima našeg lista, nakon sastanka Papadopulove i Nikolića, koji je protekao u mirnom tonu, nastao je haos u režiji Dragane Solomon.

– Solomonova je iz Prištine pretila najbližim saradnicima Tomislava Nikolića zbog njihove želje da usaglase saopštenje. “Nećete ni slovo objaviti, ja vam ne dam!”, vikala je Dragana – kaže nam naš dobro obavešteni izvor.

Prema njegovim rečima, ona je pretila članovima Predsedništva Srbije sledećim rečima: “Ako objavite bilo šta, možete odmah u penziju, zajedno sa vašim predsednikom Nikolićem. Zapamtićete vi mene.”

Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije obavestila je juče javnost da se, uprkos pokušaju da usaglasi saopštenje o razgovoru Tomislava Nikolića sa predstavnicima Euleksa, to nije dogodilo. Zato, kako se navodi, predsednikova pres služba nije u prilici da upozna medije i javnost sa detaljima današnjeg sastanka predsednika Nikolića sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulo.

U saopštenju se navodi da su predsednik Nikolić i šefica Euleksa razgovarali duže od sata, te da osoblje misije na “krajnje drzak i neprimeren način nije dopustilo da stavovi njihove šefice budu objavljeni u javnosti”.

“Kabinet predsednika Republike Srbije nikada nije skrivao aktivnosti predsednika i njegove političke stavove od medija i građana Srbije i neće to raditi ni u budućnosti”, stoji u saopštenju predsednikove pres službe u kojem se dodaje da, usled toga, javnost može biti obaveštena samo o onome što je predsednik Nikolić rekao na pomenutom sastanku.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, kako se navodi, istakao značaj Euleksa i njegov doprinos na očuvanju vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

“Politika nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova nas usporava na putu evropskih integracija i mi sa time moramo da živimo. Uprkos tome, nastavićemo da razgovaramo s Albancima. Međutim, ukoliko budu dospeli tako daleko i dobiju mandat da čuvaju srpsko nasleđe u Unesku, mi nećemo imati motiv da nastavimo razgovore u Briselu”, podvukao je predsednik Nikolić.

Solomonova zaćutala!

Portparolka Euleksa nije želela da komentariše incident u kojem je učestvovala, a na naše pitanje da li je pretila ljudima u Predsedništvu, samo je rekla: “Nemam komentar. Ne mogu to da komentarišem.”

IZVOR: ALO

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh