Slobodno Vreme

Beer fest od sutra do 21, očekuje se veliki broj posetilaca

 

Slide

Grastić: Opuštajuća atmosfera i bogat program na Beer festu

 

 

Slide

Ljajić: Manifestacioni turizam među 9 najznačanijih turističkih proizvoda

 

 

Slide

Ljajić: Korist od Beer festa velika, očekuje se prihod od 5 miliona EUR

 

 

Slide

Glavaš: Očekuje se bogat program na Beer festu

 

 

Slide

Glavaš: Biće preduzete mere bezbednosti, više kontrolnih punktova ove godine

 

 

Slide

Beer fest od sutra do 21, očekuje se veliki broj posetilaca

 

 

Slide

Bobić Subin: Besplatan prevoz do kuće za posetioce Beer festa i ove godine

 

 

Tradicionalni Beogradski festival piva „Belgrade Beer fest“ počeće sutra i trajaće do 21. avgusta na Ušću, a očekuje se da će manifestaciju posetiti veliki broj stranih turista budući da je previđen bogat muzički i festivalski program, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

BEOGRAD – Tradicionalni Beogradski festival piva „Belgrade Beer fest“ počeće sutra i trajaće do 21. avgusta na Ušću, a očekuje se da će manifestaciju posetiti veliki broj stranih turista budući da je previđen bogat muzički i festivalski program, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je da se zbog velikog broja posetilaca, naročito stranaca, može očekivati prihod od pet miliona evra, što direktno što indirektno.

„Samo u budžet će se sliti milion evra kroz plaćanje PDV-a, a osim toga nematerijalna korist je jos veća, jer će doprineti poboljšanju imidža kako glavnog grada tako i cele Srbije“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, festival će biti prilika da se predstavi moderan duh Beograda, a već nakon ovog festivala počeće se sa ozbljnim pripremama za sledeći kako bi organizaciono i sardžinski bio još bolji.

„Ono što je do sada učinjeno na pripremi daje nam za pravo da se nadamo uspešnom festivalu“, rekao je Ljajić i dodao da manifestacioni turizam predstavlja jedan od devet turističkih prozivoda koji je definisan i Strategijom razvoja turizma koji u značajnoj meri može doprineti rastu turističkog prometa.

On je naveo da pet najvećih manifestacija u zemlji godišnje poseti više od dva miliona ljudi i da bi ova vrsta turizma mogla značajno da doprinese deviznom prilivu u toj grani.

On je naveo da je „Beer fest“ najposećenija festivalska manifestacija koja okupi oko 700.000 učesnika za pet dana.

Beer fest zaslužuje posebnu pažnju i korist od te manifestacije i za državu i za Beograd je velika kako u u materijalnom, tako i nematerijalnom smislu.

Pored festivala piva i druge manifestacije poput roštiljade, Sabora u Guči, Egzit beleže veliki broj posetilaca.

On je naveo da je Nišvil ove godine posetilo više od 170.000 ljudi, Egzit oko 195.000, a da je najviše stranaca na svakoj od tih manifestacija.

Ljajić je rekao da se tokom avgusta u Srbiji organizuje oko 160 različitih manifestacija i da bi trebalo naredne godine osmisliti malo bilji raspored kako ne bi dolazilo do preklapanja.

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš rekao je rekao je da je festival piva jedan od najznačajnih događaja u Evropi i da je manifestacija iz godine u godinu sve kvalitetnija.

Kako kaže, organizatori su se pobrinuli da manifestacija bezbedno prođe i biće preduzete dodatne mere, a prostor oko Keja biće dodatno ograđen.

„Biće uveden i dupli sistem kontrole i veći broj detektora, a broj izvršilaca povećan je za 30 odsto i pomerena su mesta ulazaka“, rekao je on i dodao da će ove godine i više policajaca biti na terenu.

Takođe, i broj kontrolnih punktova je povećan, a kao i svake godine, za pet dana koliko traje festival, biće izmenjen režim saobraćaja od 17 sati popodne pa do četiri sata ujutru.

Producent Belgrade Beer Festa, Dejan Grastić rekao je da će i ove godine festival piva ponuditi jedinstvenu i opuštajuću atmosferu i da se i ove godine zbog nastupa kako bendova sa domaće, tako i regionalne scene, ocekuje veliki broj stranih turista.

„Nije lako kada organizujete festival sa besplatnim ulazom i malo je festivala gde mozete slusate bendove kao što su Rudimental, ili ranije Simple Minds“, rekao je on.

Grastić očekuje dobru atmosferu kao i prethodnih godina.

Tokom pet dana festivala publiku očekuju nastupi više od 40 izvođača i bendova, kao i svetski poznati sastav Rudimental, koji ce nastupiti već prve večeri.

Nastupiće, takođe prvi put na Ušću i bend Elemental, a fanove nešto „tvrđeg“ alternativnog zvuka, obradovaće nastup riječkog sastava Let 3.

Narednih dana očekuje se nastup Bajage i Instruktora, zatim će pevati i Zvonko Bogdan, nastupaće YU grupa, rege bend ZAA, Who Seee, Bilja Krstić i Bistrik orćestra. S.A.R.S, Ritam Nereda, Masimo Savić, Vlatko Stefanovski.

Biljana Bobić Subin iz kompanije Hajneken Srbija rekla je da će ta kompanija i ove godine, kao i prethodnih voditi računa o tome da se posetioci bezbedno vrate kućama i da će za njih obezbediti prevoz .

Ove godine će autobuski prevoz biti omogućen i do drugih gradova širom zemlje, a ne samo u Beogradu, istakla je.

I ove godine u okviru festivala piva biće organizovana akcija „Biram da recikliram“.

 

novostdana.rs

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh