• Republika Srpska

  Dodik: Majkama Srebrenice kancelarija u Skupštini opštine

  ISTOČNO SARAJEVO – Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik večeras je, izrazivši poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, obećao da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarija u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike Udruženja „Majke Srebrenice“.

  Nakon razgovora u Istočnom Sarajevu s ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, kazali su da neće biti diskiminacije bošnjačkih udruženja u toj opštini i da će se obeležavati stradanja u Potočarima i dalje uz puno uvažavanje žrtava i udruženja koja se brinu o tome, prenosi Fena.

  Dodik je u izjavi novinarima rekao da će sada, nakon lokalnih izbora, biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković „imao selektivan odnos prema razvoju određenih delova ove lokalne zajednice“.

  „Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira da li je reč o srpskim ili muslimanskim selima“, kazao je Dodik.

  I ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je rekao da će Srbija, kada je reč o Srebrenici, imati jednak odnos kao i do sada prema lokalnoj vlasti s novim načelnikom Mladenom Grujičićem, kao i da će određena sredstva za obeležavanja godišnjica srebreničkih stradanja u Potočarima biti osigurana iz budžeta.

  „Neće biti potrebe za bilo kakvim strahom“, rekao je Vukićević.

   

  Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com