Ekonomija

Doing Business: Moramo da se probijemo u prvih 30

zorana mihajlović,mihajlovićFoto: Ministarstvo građevinarstva/Aleksandar Stojanović

„U prethodnih godinu dana uradili smo važan posao što dokazuje i skok Srbije za 32 mesta na Duing biznis listi. Ali, to nije dovoljno i zadatak svih nas je da učinimo da u narednom izveštaju Srbija bude u prvih 30 zemalja“, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, na sednici vladine Zajedničke radne grupe, koja ima zadatak da definiše konkretne mere za unapređenje pozicije Srbije na ovoj listi.

Novi članovi

Na sednici Zajedničke grupe predstavljeni su novi članovi: ministar privrede i zamenik predsednika grupe Željko Sertić, i bivši ministar unutrašnjih poslova i javne administracije u Vladi Slovenije i član deliveri junita (Delivery unit), Gregor Virant.

Na sednici je dogovoren plan aktivnosti u cilju efikasnog sprovođenja programa iz Akcionog plana, kao i proširenje ovlašćenja, pa će se u narednom periodu ova grupa baviti i konkretnim merama za unapređenje Srbije u izveštaju o globalnoj konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade Srbije.

„Formiraćemo implementacioni tim koji će imati zadatak da definiše precizne mere potrebne za unapređenje položaja Srbije i u ovom izveštaju“, zaključila je Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava radom Zajedničke grupe, izvestila je članove da je važno da se sva ministarstva uključe i doprinesu ostvarivanju ovog cilja i podsetila na uspeh koji smo postigli u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

„Uvođenje elektronskih građevinskih dozvola značajno će unaprediti privredni ambijent Srbije, kao i njenu poziciju na listi Svetske banke za uslove poslovanja“, izjavila je Mihajlović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh